Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علایی روز شنبه در جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان گناباد گفت: با توجه به کمبود بارندگی و افزایش دمای هوا در فصل زمستان سالجاری باید از هم اکنون با برنامه ریزی اصولی آمادگی خود را برای بهره برداری بهینه از منابع آب افزایش دهیم تا در فصل تابستان و هنگام افزایش مصرف آب با مشکل مواجه نشویم.

وی افزود: با استمرار روند فعلی کاهش بارندگی ۲۰ اسفند ماه سالجاری با نخستین شوک کمبود منابع آب در استان خراسان رضوی مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به آسیب پذیری در زمینه استفاده از چاههای آب کشاورزی در این استان ادامه داد: باید در بهره برداری اصولی از منابع آب با کشاورزان به درک مشترک برسیم در غیر این صورت با مشکل مواجه می شویم.

وی گفت: مشکلات در بخش تامین منابع آب نباید به شورای تامین ارجاع داده شود و این تنگناها باید با پیوست فرهنگی و اجتماعی رفع شوند و طی دو سال گذشته نیز از ارجاع این پرونده ها به شورای تامین استان جلوگیری و سعی شده از طریق تعامل مسوولان، مردم، کشاورزان و بهره برداران این مشکل رفع شود.

علایی با بیان اینکه افزایش اعتماد بین مردم و مسوولان لازمه موفقیت در کارها است افزود: در نتیجه این همگرایی سرمایه اجتماعی اعتماد بین کشاورزان و مسوولان آب منطقه ای در استان خراسان رضوی افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در شرایط کمبود منابع آب باید با افزایش اعتماد بین کشاورزان و مالکان قنوات، بر اساس تفاهمنامه‌هایی از منابع آب آنها در غیر از فصل آبیاری برای تامین آب مورد نیاز مناطق شهری و روستایی بهره گرفت و به جای کشت سنتی، کشتهای گلخانه ای را که آب کمتری نیاز دارند گسترش داد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در نتیجه توجه به این مسائل کشاورزان خراسان رضوی طی سال گذشته ۴۲۹ میلیون مترمکعب آب کمتر برداشت کردند.

فرماندار گناباد هم با بیان اینکه بیشترین مقدار آب این شهرستان در بخش کشاورزی به مصرف می رسد، گفت: شرایط اقلیمی و کاهش ۶۰ درصدی بارندگی در سال زراعی جاری زنگ خطر را در زمینه افزایش خسارت در بخش کشاورزی به صدا درآورده است و شرایط تامین  آب در این بخش بسیار شکننده است لذا باید با استفاده از ظرفیت تشکلهای کشاورزی برای بهبود و مدیریت مصرف آب تلاش کرد.

حامد قربانی با تاکید بر افزایش منابع آب برای کاهش مشکلات تامین آب واحدهای تولیدی واقع در شهرکهای صنعتی گناباد و کاخک و توجه بیشتر به تفکیک آب شرب از آب مورد نیاز فضای سبز شهری افزود: چند طرح دامداری در بیدخت و کاخک و زین آباد گناباد در حال اجرا است که با توجه به نقش محوری این طرحها در افزایش اشتغال باید برای تامین آب مورد نیاز آنها توجه اساسی داشت.

وی ادامه داد: با هدف کاهش مشکلات تامین منابع آب در شرایط بحرانی، مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی ذخیره آب گناباد با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی در حال اجرا است و با تکمیل ۷۰ کیلومتر خط انتقال به بهره برداری می رسد.

فرماندار گناباد خواستار تعیین تکلیف چهار چاه عمیق بدون استفاده در این شهر برای تامین آب مورد نیاز صنایع و شهرداریها در مواقع لزوم شد.

۸۸۷ منبع آب شامل ۳۳۶ چاه عمیق، ۱۲۸ چاه نیمه عمیق، ۷۷ چشمه و ۳۴۶ قنات در گناباد فعال است که سالانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب از آنها برداشت می‌شود.

مرکز  شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع  است.

برچسب‌ها شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی کشاورزی گناباد آبرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی کشاورزی گناباد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی کشاورزی گناباد آبرسانی اخبار کنکور آب منطقه ای خراسان رضوی آب مورد نیاز منابع آب تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد

به گزارش قدس خراسان، محمد غیوری‌خواه اظهار کرد: بارش‌های باران در شبانه روز گذشته ۲۶ شهرستان این استان را فرا گرفت که بیشترین آن مربوط به خواف با حدود ۱۷ میلیمتر بوده است.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی افزود: پس از خواف بیشترین میزان بارش در خراسان رضوی در شهرستان‌های جوین و جغتای به ترتیب با ۱۴ و ۹ میلیمتر گزارش شده و در ایستگاه هواشناسی مشهد کمتر از یک میلیمتر ثبت شده است.

وی بیان کرد: بارش‌های باران همراه با رعد و برق در طول امروز و فردا با شدت کمتر در نواحی شمالی و ارتفاعات استان خراسان رضوی به ویژه در ساعات بعد از ظهر ادامه دارد.

غیوری‌خواه ادامه داد: با ورود سامانه بارشی دیگری از روز سه شنبه به استان، رگبار باران و در مناطق مستعد با احتمال رعد و برق و بارش تگرگ برای مناطق مختلف خراسان رضوی پیش بینی می شود.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی افزود: در این مدت بیشترین میزان بارش در استان برای روز پنجشنبه و با احتمال آب گرفتگی معابر و سیلاب در مسیل‌ها پیش‌بینی شده است.

وی اظهار کرد: همچنین در این مدت افزایش سرعت وزش باد در پاره‌ای از نقاط استان به ویژه نقاط بادخیز، گاهی وزش باد شدید با احتمال خیزش گرد و خاک و در ساعات شب تا اوایل صبح در پاره‌ای از نقاط، کاهش دید افقی به علت پدیده مه گرفتگی انتظار می‌رود.

غیوری خواه گفت: روند افزایش تدریجی دمای هوا در استان خراسان رضوی که از دیروز آغاز شده تا روز چهارشنبه هفته جاری ادامه دارد، اما برای روز پنجشنبه کاهش قابل توجه دمای روزانه پیش بینی می‌شود، به طوری که در برخی نواحی شمالی و شرقی استان دمای روزانه هوا تا ۱۰ درجه کاهش خواهد یافت.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی گفت: قوچان با کمینه دمای هوای پنج درجه سلسیوس و سرخس با بیشینه دمای هوای ۳۲ درجه به ترتیب خنک‌ترین و گرمترین شهرهای استان در ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

وی ادامه داد: در این مدت دمای بین ۱۲ تا ۲۴ درجه سلسیوس در نوسان بوده است که بیشینه دمای امروز مشهد به ۲۷ درجه سلسیوس و کمینه دمای امشب این شهر به ۱۳ درجه می‌رسد.

به گفته غیوری خواه، در شبانه روز گذشته بیشترین شدت وزش باد از شهرستان‌ داورزن با سرعت ۷۶ کیلومتر در ساعت گزارش شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هواشناسی خراسان رضوی هشدار سطح زرد صادر کرد
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • هوای گرم در خراسان رضوی ماندگار است
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد «سالم» است
  • افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟