Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@19:37:26 GMT

شرکت آب منطقه‌ای از بازار آب حمایت می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۶۶۶۰

شرکت آب منطقه‌ای از بازار آب حمایت می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، محمد علایی در خصوص منابع آب و ظرفیت سدها در استان، اظهار کرد: سدها از مهم‌ترین منابع تامین آب در استان هستند، به‌خصوص سد دوستی که بخش اصلی منابع آب مشهد را تامین می‌کند و دارای ظرفیت بسیار بالایی است.

وی با بیان اینکه در حال اجرای برنامه‌های خود در سال 99  در قالب طرحی به نام طرح سازگاری با کم آبی هستیم، افزود: با کمک مردم طبق برنامه‌هایی که در سال جاری مدون شده می‌توانیم بحث ناپایداری آب در شرق کشور را مدیریت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه افزایش ذخایر آب در پشت سدها و کاهش برداشت از آب‌های زیرزمینی دو خبر خوب است، عنوان کرد: بیش‌ترین میزان مصرف آب در جهان و ایران برای تولید غذا و پوشاک است.

میانگین مصرف ما متناسب با منابع آبی‌ای که داریم بالا است

وی اظهار کرد: در خراسان رضوی 85 درصد آب سطحی و زیرزمینی در بخش کشاورزی، 9 درصد در بخش شرب و بهداشت، دو درصد در بخش صنعت و چهار درصد در بخش خدمات مصرف می‌شود. 

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با بیان اینکه مصرف آب در بخش کشاورزی بالا است، ادامه داد: در کشورهای پیشرفته سهم آب مصرفی صنعت بیشتر از کشاورزی است. 16 هزار و 600 حلقه چاه آب در استان وجود دارد که 10 هزار و 100 حلقه آن چاه کشاورزی است.

علایی با بیان اینکه در خراسان رضوی برای اولین بار توانستیم مدیریت مشارکتی را اجرا کنیم، عنوان کرد: شفاف سازی در عملکرد، پاسخگویی به مردم و راست گویی از اصول مهمه پیش رو است.

وی با بیان اینکه کشاورزان بزرگ‌ترین و موفق‌ترین مدیران منابع آب هستند، افزود: بیش‌ترین منابع آب در اختیار آن‌ها است که با مدیریت مشارکتی باید از بروز بحران آب جلوگیری کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه در شهرستان زاوه تعداد زیادی استخر داریم که بخشی از آن قانونی و بخش دیگر غیر قانونی است، گفت: تعداد زیادی از استخرهای غیر قانونی که در حاشیه و بستر رودخانه‌ها بوده، تخریب شده است گرچه که بحث آب باید مردمی حل شود و مردم تخلف‌ها را گزارش کنند.

وی بحث فروش آب کشاورزی به بخش صنعت و شکل‌گیری بازار آب را مثبت ارزیابی کرد و افزود: شرکت آب منطقه ای از کشاورزانی که آب مازاد را به همکاران خود می‌فروشند حمایت می‌کند زیرا تا زمانی که بازار آب شکل نگیرد، آب مدیریت نمی‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضویتنها راه‌حل برای صنعتی شدن استان را شکل گیری توسعه صنعتی آن دانست و گفت: حوزه صنعت بخشی از آب مورد نیاز خود را می‌تواند از کشاورزی و دامداری تامین کند.

علایی خاطرنشان کرد: به‌منظور حمایت از کشاورزانی که آبیاری مدرن را جایگزین آبیاری سنتی کردند، قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که 85 درصد نیاز آبی کشاورزان در قالب اعتبار بدون بازپرداخت یا 15 درصد به صورت اقساط بلندمدت دریافت شود که این طرح با استقبال زیاد مواجه شد.

وی با بیان اینکه شیرین‌سازی یک متر مکعب آب از دریای عمان هزینه بسیار بالایی دارد، بیان کرد: بنده از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردم تا صد در صد نیاز آب کشاورزان برای آبیاری مدرن در قالب طرح حمایتی تامین شود زیرا آب ارزش بالایی دارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه 800 هزار هکتار در استان در دشت‌های اصلی مشهد، چناران، نیشابور، فریمان و تربت جام  زیر کشت جالیز و صیفی است، گفت: آب مورد نیاز برای این مساحت یک میلیارد مترمکعب است، حال چنانچه میزان تولید را ثابت بگیریم که اقتصاد آسیب نبیند و محصولات در گلخانه به بهره‌برداری برسد آب مورد نیاز یک دهم است و 800 میلیون متر مکعب آب صرفه‌جویی خواهد شد.

انتهای پیام/ 70071

منبع: فارس

کلیدواژه: بحران آب آب منطقه ای خراسان رضوی بازار آب منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۲ با نگرش جذب سرمایه‌گذاری خارجی ۱۱ واحد تولیدی با ارزش بیش از ۱۱میلیون یورو در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان بهره‌برداری شده است.

جعفر فرشچی طوسی افزود: این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان برای ۲۱۸ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی گفت: محل ساخت و فعالیت این واحد‌های تولیدی شهرک‌های صنعتی چناران، کاویان فریمان، قوچان ۲، خیام، چرمشهر و تایباد در نقاط مختلف جغرافیای خراسان رضوی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی افزود: تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی نسبت به سالیان قبل افزایش یافته و این ظرفیت‌های اقتصادی باعث شده مراودات تجاری از سوی کشور‌های همسایه بیشتر شود و تاجران آن کشور‌ها در ایران سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

فرشچی طوسی گفت: تاکنون سرمایه‌‎گذاران خارجی از کشور‌های افغانستان، امارات متحده عربی و کویت استقبال خوبی از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در استان داشته و با امنیت خاطر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

 

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • تجلیل و پاسداشت مقام معلم در مشهد
  • پارک علم و فناوری خراسان رضوی، قطب انرژی شرکت‌های فناور کشور
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • تعویض۵۰۰ هزار کولر آبی پرمصرف در خراسان رضوی
  • توفان شدید غرب و جنوب خراسان رضوی را درنوردید
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد «سالم» است