Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست تخصصی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان خراسان جنوبی بعد از ظهر یکشنبه با حضور نمایندگانی از دو شرکت سرمایه گذاری چینی برگزار و طی آن چند پروژه مهم استان برای معرفی به طرف چینی مطرح شد.

به گزارش ایسنا، اولین پروژه مطرح شده در این جلسه دو پروژه در زمینه انرژی‌های نو بود که مشاور مدیرعامل شرکت انرژی‌های تجدید پذیر خراسان در این ارتباط گفت: این شرکت به منظور سرمایه گذاری یا مشارکت در احداث نیروگاه بادی اقدام به تامین زمین در دو استان خراسان‌جنوبی و خراسان‌رضوی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیشویان با بیان اینکه پروژه نیروگاه بادی در خراسان‌جنوبی به ظرفیت۵۰ مگابایت خواهد بود، بیان کرد: نیروگاه بادی خراسان رضوی نیز که در شهر خواف احداث خواهد شد دارای۲۰ مگابایت ظرفیت است.

وی با اشاره به اینکه نیروگاه بادی خراسان‌جنوبی از نظر میزان پیشرفت از خراسان رضوی جلوتر است، عنوان‌کرد: مجوز محیط زیست اخذ، تامین زمین، تهیه گزارش برای اتصال به شبکه نصب و بهره‌برداری ایستگاه بادسنج اتوماتیک از جمله کارهایی است که در این پروژه انجام شده است.

مشاور مدیرعامل شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر خراسان با بیان اینکه در حال حاضر قرارداد خرید تضمینی برق در دست اقدام است، ادامه داد: پیش بینی می‌شود که طی ۱.۵ ماه آینده این قرارداد منعقد شود.

همچنین در این جلسه طرح انتقال آب توسط مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان‌جنوبی مطرح شد.

در این خصوص حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور برای تامین آب شرب و صنعت سه استان خراسان‌شمالی، خراسان‌جنوبی و سیستان و بلوچستان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فاز یک مطالعات این طرح انجام شده است، تصریح کرد: این پروژه در فاز نخست حدود ۲۲۰ میلیون متر مکعب آب را شیرین‌سازی و به استان‌های مورد نظر انتقال خواهد داد.

امامی، سهم بخش صنعت از این آب را ۲۵ میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: آب مورد نیاز این بخش توسط وزارت صنعت و معدن خرید تضمینی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی ادامه داد: همچنین از این میزان ۱۹۰ میلیون مترمکعب نیاز آب شرب است که وزارت نیرو به نمایندگی از دولت ایران به قیمت تمام شده خرید تضمینی خواهد کرد.

امامی با بیان اینکه طراحی، اجرا و سرمایه‌گذاری این پروژه توسط سرمایه‌گذار انجام خواهد شد، عنوان کرد: با توجه به اینکه فراخوان سرمایه‌گذاری در این طرح اعلام شده به زودی جلسه‌ای با حضور شرکت‌هایی که اعلام آمادگی داشته‌اند برگزار و جزییات طرح در آن مطرح می‌شود.

وی افزود: طرح انتقال آب به سه استان شرقی کشور نیازمند چهار میلیارد دلار اعتبار بوده و این پروژه باید ظرف مدت پنج سال توسط سرمایه گذار اجرایی شود.

پروژه راه آهن خراسان جنوبی نیز یکی از پروژه‌های مطرح شده در این جلسه بود که احمد ولی پور، مدیر مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی در ارتباط با این پروژه گفت: راه آهن خراسان‌جنوبی شبکه ریلی بندر چابهار را به خراسان‌رضوی متصل می‌کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر راه‌آهن چابهار به زاهدان به طول ۷۰۰ کیلومتر به سرمایه‌گذار واگذار و در حال اجرا است، بیان کرد: راه آهن زاهدان به بیرجند و از بیرجند به مشهد نیز دارای ۷۳۰ کیلومتر بوده که مقدمات کار برای واگذاری به بخش خصوصی انجام شده است.

ولی‌پور با تأکید بر اینکه این پروژه به صورت فایناس، بی او تی یا به هر روش دیگری که سرمایه‌گذار تمایل داشته باشد قابل اجرا است، عنوان کرد: این پروژه برای خراسان‌جنوبی از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه می‌تواند مرکز ترانزیت از چابهار به آسیای میانه و افغانستان باشد.

مدیر مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این پروژه از نظر سختی شرایط کار در حداقل ممکن است، گفت: بیشتر زمین‌های موجود در مسیر این خط ریلی در تملک دولت بوده که آزادسازی آن بسیار راحت خواهد بود.

گفتنی است، در این جلسه پروژه‌های دیگری از جمله احداث تصفیه خانه در سه شهر قاین، فردوس و سربیشه، طرح مدیریت سیلاب و سامان دهی و افزایش بهره‌وری منابع آبی کشاورزی و احداث نیروگاه‌های ۵۰ مگا بایتی در استان برای معرفی به شرکت سرمایه گذار چینی مطرح و جزییات آن بررسی شد.

عیسی جعفری، مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی نیز در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: شرکت سرمایه‌گذاری سی تیک یک شرکت بزرگ ساخت و ساز در دنیا و از کشور چین بوده که تاکنون پروژه‌های بزرگی از جمله فاز یک و دو مترو تهران، احداث بزرگراه امام علی و بزرگراه صدر در تهران و کک زرند را در کشور اجرا کرده است.

وی با بیان اینکه در این جلسه شرکت سی تیک بیشتر برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مربوط به انتقال آب و ایجاد تصفیه خانه تمایل داشت، بیان کرد: در ارتباط با راه آهن نیز این شرکت سابقه قبلی دارد و پروژه‌های زیادی در داخل و خارج ایران اجرا کرده و در این جلسه اعلام آمادگی کرد که در پروژه راه‌آهن زاهدان بیرجند و اتصال آن به راه آهن سراسری از طریق فاینانس سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: همچنین در این جلسه در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز دو پروژه مطرح که طرف چینی در کلیات اظهار آمادگی کرد و قرار شد جزییات آن در وزارت نیرو پیگیری نهایی شود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: در مورد طرح انتقال آب نیز مقرر شد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان جلسه‌ای با وزارت نیرو و سازمان آب و فاضلاب کشور هماهنگ کرده و جزییات انتقال آب در وزارت نیرو ارائه شود و اگر توافق شود جلسه نهایی در سازمان سرمایه‌گذاری وزارت اقتصاد برگزار شود.

جعفری یادآور شد: دغدغه اصلی سرمایه‌گذار در این پروژه‌ها تضمین‌ها بود که این تضمین‌ها به طور کامل توسط وزارت اقتصاد داده خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۳۷۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نشست خبری دومین دوره رویداد بین‌المللی سرمایه‌گذاری و توسعه کشور (کرمان آیدکس ۲۰۲۴) با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، اظهار کرد مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

وی افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و رؤسای اتاق‌های بازرگانی کشورهای هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهرهای این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

فداکار همچنین تصریح کرد: صادرات ۴۰ کالا با ارزش ۱۰ میلیارد دلار به ۵۰ بازار از استان کرمان برنامه‌ریزی شده است که هدفی قابل دستیابی است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد حضور چینی‌ها در استان کرمان گفت: چینی‌ها سرمایه گذاری زیادی در استان کرمان انجام داده‌اند به طوری که در بخش خودروسازی و قطعه سازی برای ۱۲ هزار نفر در مناطق محروم این استان اشتغالزایی کرده‌اند.

استاندار کرمان در مورد آب گرفتی برخی از صنایع استان کرمان از جمله خودروسازی‌ها بعد از سیل اخیر گفت: در منطقه بم در سطحی بالغ بر ۲۰ کیلومتر بارندگی و سیل وجود داشت تا وارد دشت شود اما با توجه به اینکه شدت جریان آب کند بود خسارتی آن‌چنانی وارد نکرده است. آب در حال حرکت به مدت حدود ۲ ساعت وارد پارکینگ‌های خودروسازان که در شیب قرار داشتند، شد اما آسیبی وارد نکرد وارد سالن‌ها و خط تولید نشد.

استاندار کرمان اظهار کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان در بخش‌های مختلف از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگردی، محصولات کشاورزی، ذخایر معدنی وجود دارد؛ از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

سرمایه‌گذاری به همت بخش خصوصی توسعه می‌یابد

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران و دبیر همایش کرمان‌آیدکس با بیان اینکه دولت بودجه کافی برای تأمین منابع عمرانی و سرمایه‌گذاری در اختیار ندارد، مشارکت بخش خصوصی در این مسیر را ضروری خواند و گفت: گفتمان‌سازی در مسیر سرمایه‌گذاری و رسیدن به راهکارهای پیشنهادی برای این بخش، هدف اصلی این همایش است.

وی تصریح کرد: کرمان از منظر گردشگری، توان بسیار بالایی برای جذب سرمایه دارد که ناشناخته ماندند و سرمایه‌گذاری کافی برای معرفی آنها صورت نگرفته است. برنامه‌ریزی برای این همایش انجام شد تا بتوانیم اطلاعات همه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان را ارائه دهیم.

کد خبر 6098220 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • لزوم آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه مسافربری بیرجند
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • مشکلات پیش روی طرح راه آهن خراسان جنوبی روی میز بررسی
  • هیچ یک از قطعات راه آهن استان نباید معطل بماند
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴